Identitetsstöld

Identitetsstöld, även känd som ID-kapning, är en brottslig handling som innebär att någon använder en annan persons personliga information för att utföra bedrägeri eller annan skadlig verksamhet. Detta kan inkludera allt från att öppna kreditkortskonton till att ansöka om lån, skaffa pass och handla varor eller till och med att bedriva brottslig verksamhet i en annan persons namn.

Den ökade användningen av internet och digitala enheter har gjort det enklare för kriminella personer att stjäla identiteter. ID-kapningar är en allvarlig form av brottslighet som har blivit ett stort samhällsproblem i dagens digitala värld.

Hur ofta sker ID-kapningar?

I Sverige sker ett bedrägeribrott var 3:e minut och ID-kapningar är en av de största brottstyperna enligt BRA statistik från år 2020.

Risker och faror

En av de största farorna med ID-kapningar är att det kan ta lång tid innan offret upptäcker det. Gärningsmannen kan ha tillgång till personens känsliga information under en längre tid utan att offret vet om det. När offret upptäcker att deras identitet har kapats, kan skadan redan ha skett och återställningsprocessen kan vara svår och tidskrävande.

När någon stjäl en persons identitet, kan de ha tillgång till personliga och finansiella uppgifter, vilket kan leda till att offret förlorar pengar och kreditvärdighet. Det kan också resultera i rättsliga problem och en förstörd kreditvärdighet, vilket kan ha negativa konsekvenser för offrets framtid. ID-kapningar kan också leda till att brottslingar utför handlingar i offrets namn, vilket kan leda till att offret blir felaktigt anklagad för brott som de inte har begått.

Våra tjänster

Genom att använda vår kreditbevakning och bolagsbevakning kan du känna dig trygg och skyddad mot potentiella ID-kapningar och bedrägerier. Vi hjälper dig att övervaka din personliga och företagets kreditinformation och ger dig varningar om någon aktivitet som kan indikera ett potentiellt bedrägeri eller en ID-kapning.

Förebyggande åtgärder är det bästa sättet att skydda sig mot ID-kapningar och bedrägerier. Genom att använda sig av våra tjänster kan du vara säker på att du har de bästa verktygen för att skydda dig själv och ditt företag mot potentiella hot.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig att bevara din och ditt företags integritet.

Kontakta mig